De mooie kotsende meisjes. (Knipoog Herman Brusselmans)

image

Het gebeurde af en toe wel dat de kids wagenziek werden toen ze klein waren. En behoudens die ene keer, dat het toenmalig lief van ons Demi op een druilige koude nacht rond 5 uur onze wagen onderkotste en te voet verder naar huis moest, waren het allemaal intelligente dames van rond de veertig die het niet konden binnen houden.

Één van de mooie kotsende meisjes deed het midden de maaltijd in een toen bijna sterrenrestaurant. Ze was zo gedisciplineerd dat ze het toilet opzocht en alleen aan haar lijkkleur kon je zien dat haar maag geledigd was.
Ik beweer hier niet dat het teveel alcohol gebruiken de reden is waarom menige vrouw reeds overgaf in ons gezelschap maar alcohol ligt toch aan de basis. Het gebeurde telkens na bezoek aan een sterrenrestaurant.

We genoten eens van een super diner in een twee sterren etablissement. Het apéro was niet één, maar meerdere flutten champagne. Waarna de maaltijd begon met één van mijn favoriete witte wijnen, een “cloudy bay”. Natuurlijk volgde er rode wijn in overvloed en de juriste in ons gezelschap haalde de dessertwijn niet, het moest er terug uit. Aan tafel, maar wel netjes in een serviet en waarschijnlijk daarna in het toilet. Ik moet ze het nageven, vrouwen zijn en blijven netjes , ook bij het veelvuldig overgeven in de wagen nadien stopten we regelmatig om de de plastieken zakjes te ledigen. Alleen is het duidelijk dat 2 sterrenkots een wagen evenveel doet stinken als gewone kots.

De kroon werd wel gespannen door een andere hardwerkende advocatenvrouw en mama van drie. Volgens haar had ze iets verkeerd gegeten in het sterrenrestaurant, volgens ons iets verkeerd gedronken. Ze nam samen met mijn echtgenote plaats op de achterbank van de wagen en op de terugweg liet ze plots verstaan het niet meer binnen te kunnen houden. We reden toen net op de autostrade op een stuk waar er, wegens werkzaamheden, maar één rijstrook zonder pechstrook beschikbaar was.. Een noodstop was onmogelijk, mede door achteropkomend verkeer. Er zat niks anders op dan het raam te openen en de half verteerde maaginhoud gewoon naar buiten te kotsen. Ook al was de snelheid op dat stuk beperkt tot 90 km per uur en regende het niet, toch zag ik dat de ruitenwissers van de net achter mij rijdende wagen een verwoede poging deden om het nog niet verteerde duo van wild met champagnesaus van de voorruit te halen. Na de sabayon begon de wagen afstand te houden.

Wat er bij deze vrouwen langs boven uit kwam is er bij een andere dame langs onder uitgekomen na een bezoek aan een driesterren restaurant . Nog voor we thuis waren dienden we het toilet van een autostradeparking op te zoeken … Zowel het eten als het toiletbezoek was spetterend.

Noteer wel dat ik de dames in kwestie niet denigrerend bekeek hiervoor want ook ik ga niet vrijuit in dit thema, kan iedereen overkomen …next week “De lelijke kostende man”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s