GTA

image

Degene die mij kennen zullen dit niet geloven, maar ik ben 3 jaar lang misdienaar geweest op internaat. Dat is vroeg opstaan (past helemaal niet bij mij) en de kapel klaar maken voor de mis, waaronder de wijn klaar zetten ressorteert. De wijn werd niet alleen klaar gezet maar dagelijks samen met een aantal hosties als ontbijt door mij genuttigd. Onze opperkloot had het door dat er iemand aan de wijn zat en had er niet beter op gevonden dan op een ochtend “met enen zwarten viltstift”, “den teut” te behandelen. En na de misviering in de ontbijtzaal had er iemand een mooi zwart cirkeltje op zijn mond… en neen, ik was het niet. Toevallig had ik die ochtend niet zoveel dorst als een 10 jarig dikkerdje die dus ook van het internaat “vloog”.

Maar niemand is van school gestuurd toen we gezamenlijk een kleerkast van een leerling langs de traphal vijf verdiepingen naar beneden gooiden uit wraak omdat hij een kamer tot de nok had gevuld met tandpasta en wc-papier.

Niemand is van school gestuurd toen we “GTA” (voor de niet kenners een playstation game waarbij je auto’s steelt en mensen vermoordt) uitvonden, en live speelden in de gangen van de slaapkamers… Menig deurstijl draagt nog steeds de littekens van de gevechten. Een aantal leerlingen hadden een “loodjesgeweer” en beschoten elkaars kamer en kast.

image

Niemand is van school gestuurd toen bij een appelsienengevecht in de eetzaal den Herbeft met één welgemikte worp een lichtbak met 26 TL lampen raakte die een vijftal seconden nadien net als de Enola Gay in een Hiroshimapaddestoelvormige wolk op de grond uit elkaar spatte.

Niemand is van school gestuurd toen we staakten voor beter en warm eten nadat we ” gekookte hesp in den oven” hadden gekregen. Voor de goedkoop zonder witloof maar met banaan. Degoutant.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s